En historie om genbrug af mode: hvordan fashionistaer fra det 19. århundrede transformerede, opgraderede og gav videre.

Dette stykke er tilpasset fra Dressing Up: Women Influencing French Fashion (MIT Press), oprindeligt udgivet af MIT News Reader og genudgivet her med tilladelse.
Modeledere fortsætter med at optrappe deres indsats, efter COP26 inderligt opfordrede verden til at gribe ind over for klimaforandringerne. Chloé blev det første luksusmærke, der opnåede den eftertragtede "B Corporation-status" og bærer nu denne godkendelsesstempel, hvilket signalerer sin forpligtelse til at reducere dets indvirkning på mennesker og planeten gennem brugen af ​​vedvarende energi og etisk fremskaffede materialer, blandt hundredvis af andre initiativers skader. Worn Wear Center i Patagonien er førende i kategorien indbytte, men stadig brugbart tøj. Det stemmer overens med voksende "ansvarlig shopping ” sparsommelighedsvirksomheder ThredUp (stiftet i 2009), Poshmark (stiftet i 2011) og The RealReal (stiftet i 2011). Børsnoterede transaktioner har alle tre høj vækst, men endnu ikke høj rentabilitet.
Samtidig sporer modemedierne, og især WWD, svigagtige påstande fra luksusmærker som Coach om angiveligt bevidste handlinger, der har vist sig at ødelægge enorme mængder af uperfekte håndtasker i stedet for at reparere eller genbruge dem. Sociale medier påvirker offentligt skam dem, mens podcastere vejer mærkernes gevinster og savner. Modejournalist Amy Odell, forfatter til det uafhængige nyhedsbrev "Back Row", fokuserer på falske virksomhedspåstande. I sine forudsigelser for 2022: "Bullshit-påstande om bæredygtighed vil fortsat blive taget imod seriøst, selvom de snart vil stå over for hårdere regulering i USA" Hun bemærkede, at "i år vil FTC revidere sine 'grønne' retningslinjer," som har til formål at hjælpe marketingfolk med at undgå at fremsætte miljøpåstande, der vildleder forbrugerne."
Med "værdibaseret shopping" og "bæredygtighed af produktudvælgelse" i fremmarch, er det nu et passende tidspunkt at se, hvordan disse praksisser stemmer overens med tidligere praksis. Hvordan forholder designere og køberes nuværende indsats sig mod deres modeforfædre (som Maison Félix og House of Worth) og deres kyndige internationale kunder? Hvad kan vi lære af det 19. århundredes engagement i genbrug og upcycling, kvalitet frem for kvantitet?
I slutningen af ​​det 19. århundrede var fransk mode det ultimative luksuskøb for velhavende amerikanske kvinder. Kvinder, der bruger tusindvis af dollars på franske kjoler, maksimerer deres investering ved at genbruge dem - bære dem flere gange over en periode på sæsoner eller år, i modsætning til hvad de gør med deres mest værdifulde smykker Ikke anderledes. De bærer enten kjolen i dens oprindelige form, ombetrækker den eller hyrer den originale producent eller en lokal skrædder til at ombygge den. Disse fremgangsmåder afspejler en vægt på luksustekstiler og er dybt forankret. i europæisk kongekultur.Som historiker og kurator Kate Strastin beskriver i Inside the Royal Wardrobe: The Dress History of Queen Alexandra, fik Alexandra, prinsesse af Wales, sin skrædder Lady Liz og selskabet til at forvandle hendes britisk-fremstillede brudekjole til en aftenkjole. I marts 1863, et par dage efter hendes ægteskab med Edward VII. Strastin fortæller os, at til Marlborough Ball i 1874 ser det ud til, at Elise Company har tilpasset tøjet Alexandra wmalm på Waverley Ball i London i 1871. Kjolen bærer Elise-mærket og er i dag bevaret i Royal Ceremonial Dress Collection på Kensington Palace.
Mary Endicott Chamberlain bar den samme lyseblå silkekjole fra House of Worth med blonder, perler og fløjl til to separate retsarrangementer i London i marts og juli 1893. Den første begivenhed var en reception i dronning Victorias salon i Buckingham Palace, og det andet var brylluppet mellem hertugen og hertuginden af ​​York (senere kong George V og dronning Mary). Hun er også vant til at sende sine Worth-kjoler tilbage til modehuset til en makeover, ligesom hun gjorde, da hun ville have en Van Dyke blonde krave på en rød satinkjole.
I begyndelsen af ​​2000'erne antog overklassekvinder i Amerika kongelig præcedens for genbrug af tøj. Da Elizabeth Patterson fra Baltimore giftede sig med Jerome Bonaparte i 1803, bar hun en broderet hvid muslinkjole, som hun har båret flere gange siden. Nancy Fowler McCormicks franske kjole , der nu er i samlingen af ​​Chicago Historical Society, viser tegn på at blive båret igen. Hun deltog i mange sociale arrangementer med sin mand, millionæren Cyrus Hall McCormick, og bar en Worth-kjole til sin søns bryllup i 1904.
Mange elitekjoler bliver arvestykker, skrevet i testamente, og så er det op til arvingerne at vælge, hvordan de vil bære dem, med eller uden ændringer. I sin erindringsbog minder Alva Vanderbilt Belmont om, hvor meget hun og hendes søskende værdsatte kamelhårssjalet , og blondetulpanerne efterladt i hendes testamente til deres mors brudekjolebladkant. Både Alva og hendes datter Consulo brugte senere blonder på deres brudekjoler. Ligeledes købte filantropen Caroline Louisa Williams French fra Boston, Massachusetts i 1883 en mørkeblå fløjlsdragt med chinchilla-pels og et Maison Lipman-mærke til 1.600 franc. Mærket, drevet af Madame Camille Lipman, kørte i Paris i 1880'erne, og dets kunder omfattede Maria Pia, dronning af Portugal. Cirka 37 år senere, Alice Williams Pearse , en efterkommer af fransk, er afbildet i en kjole og en chinchillataske, uden frakke, ved en begivenhed, der fejrer den nittende ændring, som ændringen gav kvinder stemmeret. Kostumerne og fotografierne er nu anbragt i Historiske New England. Orme Wilson Jr. og Richard Thornton Wilson III donerer en samling af kjoler til Metropolitan Museum of Art af Houses of Worth, Doucet og Paquin, hvilket yderligere giver et indblik i, hvordan couture er vokset gennem en gren af ​​én familie Feel .Brødrene Wilson er sønner af William Buckhouse Astor Jr. og Caroline Astors datter Carrie.
Til begivenheder som Centennial Ball afholdt over hele landet i 1876 bestilte kvinder kjoler, der efterligner dem, som deres forfædre har båret af deres forfædre i portrætter og fotografier. Modedesignere, som ofte er involveret i at skabe historisk inspirerede scenekostumer, er veludstyrede til at skabe replika kjoler.Nogle kvinder brugte stykker fra deres personlige antikke blondekollektioner ved forskellige lejligheder, og det samme gjorde Astors, der samlede flamske og franske blonder fra det 18. århundrede, hvoraf nogle har overlevet. Ved brylluppet mellem hendes datter Helen og James R. Roosevelt i 1878 bar Caroline Astor stolt en sort fløjlskjole med en 200 år gammel blondekant.
En anden mulighed for genbrug er gennem affald fra ejere til deres tjenestepiger eller velgørenhedsmodtagere. Caroline Astor donerede tøj til et kvindehospital, mens Cornelia Stewart, der er gift med detailhandleren AT Stewart, siges at have givet noget af sit tøj til en kvinde i har brug for sangerinde i scenekostume. Som Diana de Marley (forfatter til "History of Haute Couture") og Kate Strastin har vist, var praksisen et produkt af europæisk kongelig praksis med at overrække kjolen til tjenestepigerne, dronning Victoria og Alex. Det samme gjorde prinsesse Sandra.Wales.En anden strøm er at sælge kjoler til genbrugshandlere, efterkommere af Europas veletablerede handel med brugt tøj.I Paris har denne handel eksisteret siden det 13. århundrede, og i det 18. århundrede var den koncentreret omkring Les Halles .I det 19. århundrede ville medlemmer af kongefamilien sælge til nogle tøjmæglere.
Siden begyndelsen af ​​det 18. århundrede har England også en historie med at sælge kongeligt og aristokratisk tøj på gamle tøjbørser i Østlondon, som Jennifer Le Zotte beskriver i sin bog From Goodwill to Grunge. Hun forklarede yderligere, at i New York var en stærk anden- håndhandel på Lower East Side blev drevet af ankomsten af ​​et stort antal nye europæiske immigranter mellem 1880 og 1920, primært drevet af jøder med erfaring i at handle og skræddersy. Nogle annoncerede i lokale aviser, der tilbød at købe kasseret tøj. Annoncer kan være nødvendige som kræmmere ser ud til at have regelmæssigt forbud mod at købe tøj i velgørende raid-salg. Antisemitisme kom i spil her, fordi jøder historisk set blev anset for at dominere handelen, som blev skabt af nødvendighed, da de blev forbudt fra deres erhverv og vendte sig til turvogn salg.
Udøvere bliver kreative i, hvordan de får og håndterer dyre kostumer. Da operasangerinden Emma Abbott døde i 1891, købte skuespillerinden Jeanne Kimball den Worth og Félix-kjole, Abbott havde båret i Carmen et par år tidligere. Kimball købte dem til sin datter Corinne, en voksende stjerne på scenen. Da Elena fra Montenegro ikke var i stand til at bruge flere nye Félix-kjoler i en periode i sorg over den italienske konge Umberto I, der blev dræbt af anarkister, satte couturieren dem først på verdensudstillingen i Paris. Udstillet 1900. Mens han besøgte udstillingen beundrede Francesca Redding den bladrullede grønne silke- og chiffonkjole, købte den og satte den hurtigt på scenen. Socialeksperten Mary Rita Wilson-Gollettes garderobe, som var omhyggeligt sporet i eksisterende fakturaarkiver, blev angiveligt solgt til New York teaterklient Eves efter hendes død og blev båret af flere skuespillerinder, ifølge rapporter.Endelig solgte skuespillerinden Sadie Martinot sine egne Worth- og Félix-scenekjoler på auktion i maj 1894 for $35.000 (mere end $1,1 millioner i dag). i 1892, "med nederdele, nederdele og baskisk tøj hang tre eller fire etager dybt".
Købere i genbrugsbutikker er middelklassekvinder, hvis tøj vil holde i årevis. Hannah Ditzler Alspaugh fra Illinois dokumenterer i sin dagbog, og hendes stof-scrapbøger, de kjoler og dragter, hun ville genskabe eller "rippede" gennem årene, inklusive en hun bar. på World Columbia Show i Chicago Suits afholdt især begivenheden under den nationale finanskrise i 1893. Med omhyggelig planlægning og vedligeholdelse kan beklædningsgenstande bevares og bæres ofte. Mens regn, mudder, møl og skimmel vækker yderligere bekymringer, lagdelt undertøj fungerer som en barriere mellem kropsolier og snavs og hovedparten af ​​tøjet.
Praksis med at erhverve det, du ønsker, og derefter genbruge, cirkulere og udveksle det har ført til, at fransk mode er blevet bredt udbredt i kollektioner rundt om i verden. Som Strastin påpeger, blev dronning Alexandras kjole bortauktioneret af American Art Association og Anderson Art Gallery i 1937 , og en fjerdedel af det blev købt af Erin Lewison og solgt på Metropolitan Museum of Art The School of Clothing blev etableret.
Selvom disse materialer har ringe social bevidsthed i nutidens undfangelse – pelse, fjer af sjældne fugle og endda hovedbeklædning med krummedyr er ønskværdige – vil vi måske sætte pris på noget, der ligger i perioden , accepterede genbrugspraksis og det, vi nu kalder upcycling. luksusen af ​​fransk mode, de købte, bragte amerikanske kvinder en vis pragmatisme til markedet.ThredUp, Poshmark og The RealReal prioriterer formålet, og forlænger bevidst tøjets levetid som en etisk forbrugermulighed og så langt væk fra enhver ønsket stigma som muligt. slutningen af ​​det nittende århundrede, i de højeste sociale kredse, var der intet til at fjerne stigmatisering.
For at låne betegnelsen for modeuddannelsesfirmaet Motif introducerede amerikanske kvinder, der købte fransk mode i slutningen af ​​det 19. århundrede en "cirkulær model, hvor beklædningsgenstanden blev designet og udviklet med den næste brug i tankerne". Køb høj kvalitet. Genbrug eller doner .
“));var p=b(h[i.size_id].split(“x”).map(function(e){returnummer(e)}),2);f.width=p[0], f.height=p[1]}f.rubiconTargeting=(Array.isArray(i.targeting)?i.targeting:[]).reduce(function(e,t){retur e[t.key]=t. værdier[0],e},{rpfl_elemid:l.adUnitCode}),t.push(f)}else Object(r.logError)(“Rubicon:bidRequest 在索引位置未定义:”.concat(o),n , e);return t},[]).sort(function(e,t){return(t.cpm||0)-(e.cpm||0)})},getUserSyncs:function(e,t , n,r){if(!U&&e.iframeEnabled){var i=”";return n&&”string”==typeof n.consentString&&(“boolean”==typeof n.gdprApplies?i+=”?gdpr=”. concat (数字(n.gdprApplies),,”&gdpr_consent=”).concat(n.consentString):i+=”?gdpr_consent=”.concat(n.consentString)),r&&(i+=”".concat(i?" & “:”?”,”us_privacy=”).concat(encodeURIComponent(r))),U=!0,{type:”iframe”,url:”https://”.concat(y.syncHost|| ” eus”,”.rubiconproject.com/usync.html”)+i}}},transformBidParams:function(e,t){retur Object(r.convertTypes)({accountId:”number”,siteId:”number” , zoneId:”nummer”},e)}};函数_(e,t){var n=obgetConfig(“pageUrl”);retur e.params.referrer?n=e.params.referrer:n||(n=t.refererInfo.referer),e.params.secure?n.replace(/^http:/ i,”https:”):n } 函数 j(e){var t,n=document.getElementById(e.adUnitCode);(t=n.querySelector(“div[id^='google_ads']“)) &&t.style.setProperty(“display” ,”none”),function(e){var t=e.querySelector(“script[id^='sas_script']“),n=t&&t.nextSibling;n&&”iframe” ===n.localName&&n.style. setProperty(“display”,,”none”)}(n);var r=e.renderer.getConfig();e.renderer.push(function(){window.MagniteApex.renderAd ({width:e.width,height :e.height,vastUrl:e.vastUrl,placement:{attachTo:"#".concat(e.adUnitCode),align:r.align||"center",position:r .position||"append"}, closeButton:r.closeButton||!1,label:r.label||void 0,collapse:r.collapse||!0})})}函数S(e,t) {var n=e.params;if (“video”===t){var i=[];retur n.video&&n.video.playerWidth&&n.video.playerHeight?i=[n.video.playerWidth,n.video .playerHeight]:Array.isArray(Object (r.deepAccess)(e,”mediaTypes.video.playerSize”))&&1===e.mediaTypes.video.playerSize.length?i=e.mediaTypes.video.playerSize[0]:Array.isArray(e.sizes)&&e.sizes.length>0&&Array.isArray(e.sizes[0])&&e.sizes[0].length >1&&(i=e.sizes[ 0]),i}var o=[];retur Array.isArray(n.sizes)?o=n.sizes:void 0!==Object(r.deepAccess)(e ,”mediaTypes.banner.sizes”) ?o=A(e.mediaTypes.banner.sizes):Array.isArray(e.sizes)&&e.sizes.length>0?o=A(e.sizes):Object( r.logWarn)(“Rubicon: 没有设置或找到大小"),w(o)}funktion E(e,t,n){var i={bruger:{ext:{data:f({},e .params.visitor)}},websted: {ext:{data:f({},e.params.inventory)}}};e.params.keywords&&(i.site.keywords=Object(r.isArray)( e.params.keywords)?e.params .keywords.join(“,”):e.params.keywords);var c=Object(r.mergeDeep)({},obgetConfig(“ortb2″)||{} ,i),s=Object(r. deepAccess)(e.ortb2Imp,”ext.data”)||{},u={bruger:[4],websted:[1,2,5,6]}, d={bruger:”tg_v.”, site:”tg_i.”,adserver:”tg_i.dfp_ad_unit_code”,pbadslot:”tg_i.pbadslot”,keywords:”kw”},l=function(e,t,n) {if(“data”===t&&Array .isArray(e))return e.filter(function(e){return e.segment&&Object(r.deepAccess)(e,”ext.segtax”)&&u[n]&&-1!==u[n].indexOf (Object(r.deepAccess)(e,”ext.segtax”))}).map(function(e){var t =e.segment.filter(function(e){retur e.id}).reduce(function (e,t){retur e.push(t.id),e},[]);if(t.length >0)return t.toString()}).toString();if(“objekt”! ==v(e)||Array.isArray(e)){if(void 0!==e)return Array.isArray(e)?e.filter(function(e){if(“object”!==v(e)&&void 0!==e)return e.toString();Object(r.logWarn)(“Rubicon:过滤值:",e,"for key",t,":期望值为字符串、整数或字符串/整数数组”)}).toString():e.toString(.)}logelse Object(r) ("Rubicon: Filtreret FPD-nøgle: ",t,": Forventet værdi til at være streng, heltal eller en række af strenge/ints")},p=function(e,t,r){var i= !(argumenter) .length>3&&void 0!==argumenter[3])||argumenter[3],o=l(e,r,t),a=d[r]&&i?"".concat(d[r ]): ”data”===r?”.concat(d[t],,”iab”):”".concat(d[t]).concat(r);n[a]=n[a]?n [a].concat(“,”,o):o};Object.keys(s).forEach(function(e){“adserver”===e?["name","adslot"] .forEach(函数(t){s[e][t]&&(s[e][t]=s[e][t].toString().replace(/^\/+/,""))}): ”pbadslot”===e&&(s[e]=s[e].toString().replace(/^\/+/ ,”"))}),t===ab?(["site", "bruger"].forEach(function(e){Object.keys(c[e]).forEach(function(t){“网站”===e&&”内容”===t&&c[e][t]. data?p(c[e][t].data,e,”data”):”ext”!==t?p (c[e][t],e,t):c[e][t ].data&&Object.keys(c[e].ext.data).forEach(function(t){p(c[e]. ext.data[t],e,t,!1)})})}) ,Object.key(s).forEach(function(e){“adserver”===e?p(s[e].adslot,name,e):p(s[e],,"site",e)})):(Object.keys(s).length&&Object(r.mergeDeep)(n.imp[0].ext,{data :s}),Object(r.mergeDeep)(n,c))}funktion A(e){retur Object(r.parseSizesInput)(e).reduce(function(e,t){var n=parseInt(h) [t],10);retur n&&e.push(n),e},[])}函数I(e){return”object”===v(Object(r.deepAccess)(e,”params.video “))&&void 0!==Object(r.deepAccess)(e,”mediaTypes.”.concat(ad))}函数 T(e){var t=arguments.length>1&&void 0!==arguments[1] &&arguments[1];retur I(e)?-1===["outstream","instream"].indexOf(Object(r.deepAccess)(e,”mediaTypes.”.concat(ad,”.context” )))?void(t&&Object(r.logError)(“Rubicon: mediaTypes.video.context 必须是外流或内流”)):S(e,”video”).length-1||i>-1? -1===r?1:-1 ===i?-1:ri:en})}函数x(e){var t=parseInt(Object(r.deepAccess)(e,”params.video. size_id”));返回er NaN(t)?“outstream”===Object(r.deepAccess)(e,”mediaTypes.”.concat(ad,”.context”))?203:201:t}funktion D(e){retur{interval:{low: [{maks:5,stigning:.5}],medium:[{maks:20,stigning:.1}],høj:[{maks:20,stigning:.01}],auto:[{maks:5 ,increment:.05},{min:5,max:10,increment:.1},{min:10,max:20,increment:.5}],tæt:[{max:3,increment:.01 },{min:3,max:8,increment:.05},{min:8,max:20,increment:.5}],custom:e.getConfig(“customPriceBucket”)&&e.getConfig(“customPriceBucket” ).buckets}[e.getConfig("priceGranularity")]}}funktion R(e){var t=!0,n=Object.prototype.toString.call([]),i={mimes:n,protokoller :n,linearity:Object.prototype.toString.call(0),api:n};返回 Object.keys(i).forEach(function(n){Object.prototype.toString.call(Object(r.deepAccess) (e,”mediaTypes.video.”+n))!==i[n]&&(t=!1,Object(r.logError)(“Rubicon: mediaTypes.video.”+n+” 是必需的,并且必须是类型:”+i[n]))}),t}funktion k(e){var t=!1,n=["asi", "sid","hp"];retur e.nodes? ((t=e.nodes.reduce(function(e,t){retur e?n.every(function(e){retur t.hasOwnProperty(e)}):e},!0))||Object(r.logError)("Rubicon: krævede kædeparametre mangler"),t):t}funktion P(e,t){return"rp_schain"===e ?"rp_schain=".concat(t):" ".concat(e,"=”).concat(encodeURIComponent(t))}var U=!1;Object(i.registerBidder)(O)}},[ 787]),pbjsChunk([107],{875 :function(e,t,n){e.exports=n(876)},876:function(e,t,n){Object.defineProperty(t," __esModule",{value:!0}),nd (t,"tripleliftAdapterSpec",function(){retur m});var r=n(0),i=n(2),o=n(1), a=n(3);funktion c(){ return(c=Object.assign||function(e){for(var t=1;te.length)&&(t=e.length);for(var n =0,r=new Array(t);n0&& (t.user={ext:{eids:o}});var s=function(e,t){var n={};retur Object(r.isEmpty )(e)||(n.schain=d ({},e)),Object(r.isEmpty)(t)||(n.fpd=d({},t)),n}(n,i);retur Objekt(r.erEmpty)(r) )||(t.ext=s),t}(e);if(n=Object(r.tryAppendQueryString)(n,"lib","prebid"),n=Object(r.tryAppendQueryString)(n, ”v”,,”6.2.0″),t&&t.refererInfo){var o=t.refererInfo.referer;n=Object(r.tryAppendQueryString)(n,”referrer”,o)}retur t&&t.timeout&&(n=Object(r.tryAppendQueryString)(n,”tmax”,t.timeout)),t&&t.gdprConsent&&(void 0 !==t.gdprConsent.gdprApplies&&(b=t.gdprConsent.gdprApplies,n=Object(r.tryAppendQueryString)(n,”gdpr”,b.toString())),void 0!==t.gdprConsent.consentString&& (g=t.gdprConsent.consentString,n=Object(r.tryAppendQueryString)(n,"cmp_cs",g))),t&&t.uspConsent&&(n=Object(r.tryAppendQueryString)(n,"us_privacy",t. uspConsent)),!0===abgetConfig(“coppa”)&&(n=Object(r.tryAppendQueryString)(n,”coppa”,!0)),n.lastIndexOf(“&”)===n.length-1&&(n=n.substring(0,n.length-1)),Object(r.logMessage)("tlCall request built: "+n),{method:"POST",url:n,data: i,bidderRequest:t}},interpretResponse:function(e,t){var n=t.bidderRequest;return(e.body.bids||[]).map(function(e){retur function(e,t) ){var n={},r=t.width||1,i=t.height||1,o=t.deal_id||”",a=t.crid||”",c=e. bud[t.imp_id];afkast 0!=t.cpm&&t.ad&&(n={requestId:c.bidId,cpm:t.cpm,width:r,height:i,nettoRevenue:!0, ad:t.ad ,creativeId:a,dealId:o,currency:”USD”,ttl:300,tl_source:t.tl_source,meta:{}},v(c)&&(n.vastXml=t.ad, n.mediaType=” video”,n.ttl=3600),t.advertiser_name&&(n.meta.advertiserName=t.advertiser_name),t.domain&&t.adomain.length&&(n.meta.advertiserDomains=t.domain),t .tl_source&&”hdx” ==t.tl_source&&(n.meta.mediaType=”banner”),t.tl_source&&”tlx”==t.tl_source&&(n.meta.mediaType=”native”)),n}(n ,e)}) },getUserSyncs:function(e,t,n,i){var o=function(e){if(e)return e.iframeEnabled?”iframe”:e.pixelEnabled?”image”:void 0}(e) ;if(o){var a=”https://eb2.3lift.com/sync?”;return”image”===o&&(a=Object(r.tryAppendQueryString)(a, px”,1),a=Object(r.tryAppendQueryString)(a,”src”,”prebid”)),null!==g&&(a =Object(r.tryAppendQueryString)(a,"gdpr",b) ,a=Object(r.tryAppendQueryString)(a,"cmp_cs",g)),i&&(a=Object(r.tryAppendQueryString)(a," us_privacy”,i)),[{type:o,url:a }]}}};funktion v(e){return!!e.mediaTypes.video&&!!e.mediaTypes.video.context&&”instream”== =e.mediaTypes.video.context.toLowerCase()}funktion y(e){var t=null;if(“function”==typeof e.getFloor ){var n=e.getFloor({currency:”USD” ,mediaType:v(e)?”video”:”banner”,size:”*”});”objekt”!==s(n)||”USD”!==n.valuta||isNaN(parseFloat(n.floor))||(t=parseFloat(n.floor))}retur null!==t?t:e.params.floor}函数h(e,t){Object(r.isEmpty)(t)||Object.keys(t).forEach(function(n){null!=t[n]&&(e[n]=t[n] )})}函数O(e,t,n,r){retur e.map(function(e){return function(t){return t&&t.userId&&t.userId[e]}}(t)).filter( _(t)).map(funktion(e,t){returfunktion(n){retur{kilde:e,uids:[{id:n.id?n.id:n,ext:{rtiPartner:t} }]}}}(n,r))}var _=funktion(e){返回函数(t,n,i){var o=!!t&&(Object(r.isStr)(t)?!!t :Object(r.isPlainObject)(t)&&!Object(r.isArray)(t)&&!Object(r.isEmpty)(t)&&t.id&&Object(r.isStr)(t.id)&&!!t. id);return o||void 0===i[0]||Object(r.logWarn)(“Triplelift: ugyldigt “.concat(e,” userId format”)),o}};funktion j(e ){retur e.filter(S).map(function(e){re转{w:e[0],h:e[1]}})}函数S(e){retur 2===e. længde&&”number”==typeof e[0]&&”number”==typeof e[1]}Object(o.registerBidder)(m)}},[875]),pbjsChunk([11],{15:function (e,t,n){tb=function(e){var t= [];for(var n in e)if(e.hasOwnProperty(n))if(“pubProvidedId”===n)t=t .koncat(e.pubProvidedId);else{var r=o(e[n],n);r&&t.push(r)}retur t},ta=function(e){var t=[];retur e.filter (function(e){return Object(r.isPlainObject)(e.idObj )&&Object.keys(e.idObj).length}).forEach(function(e){Object.keys(e.idObj).forEach(function) (n){Object(r.deepAccess)(e,"config.bidders ")&&Array.isArray(e.config.bidders)&&Object(r.deepAccess)(i,n+".source")&&t.push({source :i[n].source,bidders:e.config.bidders}) })}),t};var r=n(0),i={intentIqId:{source:”intentiq.com”,atype:1 },naveggId:{kilde:”navegg.com”,atype:1} ,pubcid:{kilde:”pubcid.org”,atype:1},tdid:{kilde:”adserver.org”,atype:1,getUidExt :function(){return{rtiPartner:”TDID”}}},id5id :{getValue:function(e){return e.uid},source:”id5-sync.com”,atype:1,getUidExt:function( e){if(e.ext)return e.ext}},parrableId:{source:”parrable.com”,atype:1,getValue:function(e){return e.eid?e.eid:e.ccpaOptout ?”" :null},getUidExt:function(e){var t=Object(r.pick)(e,["ibaOptout","ccpaOptout"]);if(Object.keys(t).length)return t }}, idl_env:{kilde:"liveramp.com”,atype:3},lipb:{getValue:function(e){return e.lipbid},source:”liveintent.com”,atype:3,getEidExt:function(e) {if(Array.isArray (e.segments)&&e.segments.length)return{segments:e.segments}}},britepoolid:{source:"britepool.com",atype:3},dmdId:{source:" hcn.health",atype :3},lotamePanoramaId:{kilde:"crwdcntrl.net",atype:1},criteoId:{kilde:"criteo.com",atype:1},merkleId:{kilde:"merkleinc.com”,atype:3,getValue:function(e){return e.id},getUidExt:function(e){return e&&e.keyID?{keyID:e.keyID}:void 0}},netId:{source: "netid.de",atype:1},IDP:{kilde:"zeotap.com",atype:1},haloId:{kilde:"audigent.com",atype:1},quantcastId:{kilde:"quantcast .com”,atype:1},nextrollId:{kilde:”nextroll.com”,atype:1},idx:{kilde:”idx.lat”,atype:1},connectid:{来源:“verizonmedia.com ”,atype:3},fabrickId:{来源:“neustar.biz”,atype:1},mwOpenLinkId:{来源:“mediawallahscript.com”,atype:1},tapadId:{来源:“ atype:1},novatiq:{getValue:function(e){retur e.snowflake},kilde:”novatiq.com”,atype:1},uid2:{kilde:”uidapi.com” ,atype:3,getValue :function(e){retur e.id}},dapId:{source:”akamai.com”,atype:1},deepintentId:{source:”deepintent.com”,atype:3} ,admixerId:{kilde: ”admixer.net”,atype:3},adtelligentId:{kilde:”adtelligent.com”,atype:3},amxId:{kilde:”amxrtb.com”,atype:1},publinkId:{kilde:”epsilon .com”,atype:3},kpuid:{kilde:”kpuid.com”,atype:3},imuid:{kilde:”intimatemerger.com”,atype:1},connectId:{来源:”yahoo.com”,atype:3}};函数o(e,t){var n=i[t];if(n&&e){var o={};o.source=n.source;var a=Object (r.isFn)(n.getValue)?n.getValue(e):e;if(Object(r.isStr)(a)){var c={id:a,atype:n.atype} ;if( Object(r.isFn)(n.getUidExt)){var s=n.getUidExt(e);s&&(c.ext=s)}if(o.uids=[c],Object(r.isFn )(n) .getEidExt)){var u=n.getEidExt(e);u&&(o.ext=u)}返回o}}retur null}},897:function(e,t,n){e.exports=n( 898)},898:function(e,t,n){Object.defineProperty(t,”__esModule”,{værdi: !0}),nd(t,”PBJS_USER_ID_OPTOUT_NAME”,function(){return w}), nd(t,”coreStorage”,function(){retur x}),nd(t,”syncDelay”,function() {return _}),nd(t,”auctionDelay”,function(){return j}) ,t.setSubmoduleRegistry=funktion(e){U=e},t.setStoredValue=B,t.setStoredConsentData=L,t .findRootDomain=V,t.requestBidsHook=K,nd(t,”validateGdprEnforcement”,function() {retur Y}),t.attachIdSystem=te,t.init=ne;var r=n(11),i= nn(r),o=n(3),a=n(10),c=nn (a),s=n(14),u=n(8),d=n(5),l=nn (d),f=n(9),p=n(15),b=n( 7),g=n(0),m=n(12),v=nn(m);函数y(e,t){(null==t||t>e.længde)&&(t=e .længde);for(var n=0,r=ny Array(t);n1&&void 0!==参数[1] ?argumenter[1]:void 0,r=n?”.concat(e.name,”_”). concat(n):e.name;try{if(e.type===A)t= x.getCookie(r);else if(e.type===I){var i=x.getDataFromLocalStorage(“ ”.concat(e.name,”_exp”));”"===i?t= x.getDataFromLocalStorage(r):i&&new Date(i).getTime()-Date.now()>0&&(t= decodeURIComponent(x.getDataFromLocalStorage(r)))}”string”==typeof t&&”{“===t.trim().charAt(0)&&(t=JSON.parse(t))}catch(e) { Object(g.logError)(e)}retur t}funktion q(e){var t={consentString:”",gdprApplies:!1,apiVersion:0};return e&&(t.consentString=e.consentString, t .gdprApplies=e.gdprApplies,t.apiVersion=e.apiVersion),Object(g.cyrb53Hash)(JSON.stringify(t))}函数L(e){try{var t=new Date(Date.now( ) +864e5*C).toUTCString();x.setCookie(T,q(e),t,”Lax”)}catch(e){Object(g.logError)(e)}}函数F(){试试{return x.getCookie(T)}catch(e){Object(g.logError)(e)}}函数z(e){if(e&&”boolean”==typeof e.gdprApplies&&e.gdprApplies){if (!e.consentString)return!1;if(1===e.apiVersion&&!1===Object(g.deepAccess)(e,"vendorData. purposeConsents.1″))return!1;if(2=== e.apiVersion&&!1===Object(g.deepAccess)(e,”vendorData.purpose.consents.1″))return!1}return!0}funktion V(){var e=arguments.length>0&&void 0 !==argumenter[0]?argumenter[0]:window.location.hostname;if(!x.cookiesAreEnabled())retur e;var t,n,r=e.split(“.”);if(2 ==r.length)re转 e;var i=-2,o=”_rdc”.concat(Date.now()),a=”skrivbar”;do{t=r.slice(i).join( “.”);var c =new Date(Object(g.timestamp)()+1e4).toUTCString();x.setCookie(o,a,c,”Lax”,t,void 0),x.getCookie (o,void 0)= ==a?(n=!1,x.setCookie(o,”",,"Tu, 01 Jan 1970 00:00:01 GMT”,void 0,t,void 0)): (i+=-1,n =Math.abs(i)0){t=!0;var r=!1,i=funktion(){r||(r=!0,e())};Objekt (g.logInfo)(” “.concat(E,” – 拍卖延迟 “).concat(j,” 最多获取 ids”)),O=setTimeout(i,j),W(n,i)}else caon (laEVENTS.AUCTION_END ,函数 e(){caoff(laEVENTS.AUCTION_END,e),_>0?setTimeout(function(){W(n)},_):W(n)})}e&&!t&&e() }函数 K( e,t){H(funktion(){!funktion(e,t){[e].some(funktion(e){return!Array.isArray(e)||!e.length})||e.forEach(function(e){e.bids&&Object(g.isArray)(e.bids)&&e.bids.forEach(function(e){var n=function(e,t){return Array.isArray(e)&&e.长度&&t?e.filter(function(e){return!e.config.bidders||!Object(g.isArray)(e.config.bidders)||v()(e.config.bidders,t)} ) .filter(function(e){retur Object(g.isPlainObject)(e.idObj)&&Object.keys(e.idObj).length}).reduce(function(e,t){return Object.keys(t. idObj).forEach(function(n){e[n]=t.idObj[n]}),e},{}):{}}(t,e.bidder);Object.keys(n).length&& (e.userId=n,e.userIdAsEids=Object(pb)(n))}) })}(t.adUnits||Object(sa)().adUnits,h);var n=S&&(Q() ||[]).find(funktion(e){retur e.source===S });if(n&&”string”==typeobjekt(g.deepAccess)(n,”uids.0.id”) ){var r=n.uids[0].id.replace(/[\W_] /g,”");r.length>=32&&r.length=e.length?{done:!0}:{done :!1,value:e[r++]}},e:function(e){throw e},f:i}}throw new TypeError(“Invalid尝试迭代不可迭代实例。\n为了可迭代fi必须有一个[Symbol.iterator]()方法。”)}var o ,a=!0,c=!1;retur{s:function(){n=n.call(e)},n:function( ){var e=n.next();retur a=e.done ,e},e:function(e){c=!0,o=e},f:function(){try{a||null==n.return||n.return()}最后{if(c)throw o}}}}(i );try{for(ss();!(a=sn()).done;){var d=a.value;n.length>0&&-1=== n.indexOf(d.submodule.name) ||(Object(g.logInfo)(“”.concat(E,” – 刷新”).concat(d.submodule.name)),Z(d,e,o,!0),$(d), h.length&&N(h),Object(g.isFn)(d.callback)&&c.push(d))}} catch(e){se(e)}endelig{sf()}c.length>0&&W(c ),t&&t()}else Object(g.logWarn)(“.concat(E,” – gdpr 权限无效对于本地存储或 cookie,退出模块”))})}synvar Y=Object(“(cb) ”,function(e,t){retur{userIdModules:e,hasValidated:t&&t.hasValidated}},”validateGdprEnforcement” );函数 Z(e,t,n,r){if(e.config.storage){var i,o=M(e.config.storage),a=!1;if(“number”==typeof e.config.storage.refreshInSeconds){var c=new Date(M(e.config.storage,” last”));a=c&&Date.now()-c.getTime()>1e3*e.config.storage .refreshInSeconds}!o||a||r||!function(e,t){retur null! =n&&n===q(t)}(0,t)?i=e.submodule.getId(e.config,t,o):”function”==typeof e.submodule.extendId&&(i=e.submodule.extendId(e.config,t,o)),Object(g.isPlainObject)(i)&&(i. id&&(B(e,i.id),o=i.id),,”function”==typeof i.callback&&(e.callback=i.callback)),o&&(e.idObj=e.submodule.decode( o,e.config))}else if(e.config.value)e.idObj=e.config.value;else{var s=e.submodule.getId(e.config,t,void 0);Object( g.isPlainObject)(s)&&(“function”==typeof s.callback&&(e.callback=s.callback),s.id&&(e.idObj= e.submodule.decode(s.id,e.config) ))}}函数$(e){for(var t=!1,n=0;nt?e:t}函数d(e,t,n ){!e.preload&&e.preloadThreshhold&&function(e,t,n ,i){return t.top=e.shownThreshold&&!e.seen?(e.seen=!0,setTimeout(function(){e.trigger(“显示”,new r(“显示”,t))} ,15)):(!n||i1&&(h+=e(r,Math.floor(n/o),i-1,o)),h },this.getVerticallyVisiblePixels=f,this.getViewportHeight=function( ){retur t.innerHeight||e.documentElement.clientHeight||e.body.clientHeight},this.getViewportWidth=function(){return t.innerWidth|| e.documentElement.clientWidth||e.body.clientWidth}, this.isElementNotHidden=u,this.isElementInViewport=function(n){var i=n.getBoundingClientRect();return i.top>=0&&i.left>=0&&i .bottom=o.length) 返回 { 完成:真 };返囈 { 完成,值:o[i++] };}, e: 函数 e(_e) { 抛出 _e;}, f: F };} throw new TypeError(“对不可迭代实例丄亗蕭代専n\ ,非数组对象必须具有 [Symbol.iterator]() 方法。”);} var normalCompletion = true, didErr = falsk, err;return { s: function s() { it = o[Symbol.iterator](); }, n: 函数 n() { var step = it.next();normalCompletion = step.done;返回步骤;}, e: 函数 e(_e2) { didErr = true;错误 = _e2;}, f: funktion f() { prøv { if (!normalCompletion && it.return != null) it.return();} 最后 { if (didErr) throw err;} } };} funktion _unsupportedIterableToArray(o, minLen) { if (! o) return;if (typeof o === “string”) return _arrayLikeToArray(o, minLen);var n = Object.prototype.toString.call(o).slice(8, -1);if (n == = “对象” && o.constructor) n = o.constructor.name;if (n === “Map” ||n === “Set”) returner Array.from(o);if (n === “参数” || /^(?:Ui|I)nt(?:8|16|32)(?:Clamped )?Array$/.test(n)) returnerer _arrayLikeToArray(o, minLen);} 函数 _arrayLikeToArray(arr, len) { if (len == null || len > arr.length) len = arr.length;for ( var i = 0, arr2 = new Array(len); i


Indlægstid: 19-jan-2022